2016. március 8., kedd

A nőiség megélése, nőiesség és a hastánc

„A külső szépség megragadja a figyelmet, viszont a belső szépség magával ragadja a szívet."

Mit jelent számomra a hastánc, és a nőiség, és mit jelenthet Neked?



A nőiesség minden nőben megvan, csak elő kell hozni. Meg „kell” tanulni a saját utunkat járni magunkért, a boldogságunkért, az egészségünkért, a szabadságunkért.

Problémái, gátjai, félelmei minden nőnek vannak. Az önismeret, a problémák, félelmek okainak felismerése – és a hastánc is - sokat segíthet. Egy kis energiaráfordítással megtalálhatjuk azt a boldogságot és bölcsességet, amivel mindig is rendelkeztünk.



Az ősi időkben a nő tisztában volt saját erejével. Tudatosan teremtő volt – intuitívan és teljes mértékben szívből élt. A családanya, szerető feleség és dolgozó nő szerepben helyt tudott állni, és most is helyt tud állni. Istennők vagyunk, csak tudatosan kell használni azt az elképesztő energiát, ami bennünk, nőkben szunnyad. Sok nő lelkében azért is alszik saját nőiessége, mert fél a kudarcoktól, megfelelésre és szeretetre vágyik. De az a nő, aki ráébred ennek a forrására, az képes erőt meríteni belőle, és az életet boldogan 'végigtáncolja'. Ha változtatni akarunk, akkor el kell kezdeni változtatni és elindulni az úton, és hamar észrevesszük, hogy hihetetlen változásokon megyünk keresztül. Ha pozitívabbá, nyitottabbá válunk, az élet olyan személyeket fog hozzánk sodorni, akik segítenek ebben. Ha elkezdünk dolgozni magunkon, egy új nő bontakozik ki belőlünk, aki megélheti nőiségének fizikai, lelki-érzelmi, szellemi és spirituális részeit külön-külön és a maga teljességében egyaránt.

A hastánc nemcsak tánc, hanem terápia, mozgás-meditáció is egyben.  Amellett, hogy edzésben tartjuk a testünket, megtanít nőként viselkedni, mozogni, kikapcsol, ellazít, feltölt. Nőiségünket nem csak akkor tudjuk megélni, ha van mellettünk egy férfi, a hastánchoz sem kell partner, önmagunkra tudunk koncentrálni. Ebben segít a kellemes keleti zene is, és a csoport női energiái. A sok nővel teli közeg, a finom rezgések, energiák segítik megtalálni és feloldani az esetleges ellenállásokat, gátakat. Megtanít arra, hogy harmóniában legyünk önmagunkkal, elfogadjuk magunkat nőként ebben a „férfias” világban. Persze ez nem tuti recept mindenkinek, de az biztos, hogy a tánc, a mozgás sok nőben felszabadít valamit. Különbözőek vagyunk, de mindannyiunkban ugyanaz az erő él, és ezt erősíteni tudjuk. Erősíteni tudjuk az összetartozást egymásban, önmagunkban, ki tudunk kapcsolni, és felszabadul a lélek a mindennapok terhe alól.



A keleti rendszerek figyelembe veszik az ember hármas egységét, vagyis testi, lelki és szellemi síkon egyaránt működnek. A hastánc folyamatos gyakorlása, a tánc élvezete visszatérítheti a nőt azon feladatok gyökereihez, amelyre született. Lassan rátalálunk női mivoltunkból áradó ösztönös szépségre, esztétikára, egyéniségünkre, sejtelmességünkre és ezáltal önmagunkra és belső kisugárzásunkra. Elfogadjuk önmagunkat, szeretjük önmagunkat minden apró hibánk ellenére, ami hozzátartozik egyéniségünkhöz. Állandósul a szeretet és a környezetünket is elfogadjuk olyannak, amilyen. Megtanulunk harmóniában élni önmagunkkal, a kapcsolatainkban, a világban. 

Aki táncol, él! Mozgás közben észrevehetetlenül omlanak le a falak, az ellenállás építtette gátak. Egy dallam, egy mozdulat, egy pillanat is elég ahhoz, hogy végigszaladjon egy idáig ismeretlen, jó érzés. Bizsereg a bőrünk, az egész testünkkel lélegzünk, a lábaink szinte nem is érintik a padlót. Kinyílt a világ és mi hirtelen otthon érezzük magunkat benne. Egységben lényünkkel és környezetünkkel. Azt érezzük, megérkeztünk. Ezeket a pillanatokat keressük, mikor azt mondjuk, a női minőséget szeretnénk megélni magunkban. Lehet, hogy nem tart soká, de egyre hosszabbak lesznek azzal, hogy nyitottabbá válunk befogadásukra.



Ha a hastáncban sikerül eljutni arra a szintre, hogy merünk improvizálni, előadni, előjön az érzelem, a szív a táncunkban, eldobunk minden gátlást, nincs félelem, akkor varázslatos lesz a táncunk, nemcsak nekünk, a közönségünknek is. Ekkor már önmagunk tudunk lenni, és igazán nőiesek.

"Az élet zenéjét a nők adják, akik őszintén, minden feltétel nélkül fogadják magukba a dolgokat, hogy érzéseiken át szebbé alakítsák át azokat." (Richard Wagner)



Forrás: astrobalance.hu, napielemozsia.hu/cikkek/afrodite-a-belulrol-fakado-noiesseg

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése