2014. augusztus 16., szombat

Kelet Varázsa Kőszegen - gálaműsor első felvonás

A Vas Népében megjelent beharangozó: 

A workshopok után, - ahogy lenni szokott - szaladt az idő. Elkezdtük a megbeszélt összpróbát a színpadon, ami az elején elég kusza volt, de a harmadik tánc után egész jó lett. Az utolsó rövid részt Kahenának is betanítottuk, hogy velünk táncolhasson a fináléban. Ebben nagyon segítőkész volt mindenki. Köszönöm utólag is a "lányaimnak", hogy a díszítésben segítettek. Külön köszönet Aletta anyukájának a plusz munkáért. :) Mindenki sminkelt, készülődött, még a hajvasalók is előkerültek. :) Az átjáróknál, és nagyobb helységekben gyakorló táncosokba ütköztem.

Foto: Skriba László - skracyfoto


A gálaműsort időben, 19:00 órakor kezdtük, ahol második fellépők voltunk Alettával, - aki még a konferálást is bevállalta. Büszke vagyok rá, és a másik két lányra, Orsira és Bogira is, akik másodszor táncoltak ilyen nagy színpadon.
Az estet Ági és Aletta felváltva konferálták.

Elsőként egy raks sharkit (klasszikus) táncoltunk Kiss Alettával. Foto: skracyfoto:



Jene Sándor fotója:

Foto: vaskarika:

Második számunk egy chiftetelli (török stílus) volt, amit közösen Balogh Bogival, Fülöp Orsival (középhaladó csoport), és Kiss Alettával (haladó csoport) adtunk elő. A vaskarika - Büki László fotói:









Jene Sándor fotója:


Skriba László (skracyfoto) képei: 







Az első blokk nekünk elég sűrű volt, itt négy táncot adtunk elő. Harmadikként a középhaladó csoporttal táncoltunk egy modern fátylasat, a Marco Polo-t. Ezzel a koreográfiával lett bronzérmes Balogh Bogi, Poór Hajni és Winkelbauer Rebeka a nagykanizsai országos versenyen, április végén. Közülük most csak Bogi tudott eljönni, így Fülöp Orsival és velem táncolta el a dobogós táncot. 

Büki László (vaskarika) fotói:





Skriba László (skracyfoto) fotói:





A fotókon mögöttem Fülöp Orsi látható.

Jene Sándor fotói:


Végül a blokkban utolsó előttiként Kahena Melaya koreográfiáját mutattam be szólóban. Nagyon szeretem ezt a táncot. Vidám, huncut, cuki, most ilyen volt a hangulatom. Biztosan volt a nézők között olyan, aki nem tudta az előadást hova tenni, mert nem a tipikus hastánc ruhában táncoltam. Ez egy alexandriai tánc. A melaya a kendő neve, amivel a nők táncolnak. Beburkolóznak, majd hagyják lecsúszni magukról, így incselkedve, flörtölve a kikötőben a halászokkal. A kendő alatt jellemzően rövid, testhezálló, színes ruhát viselnek. 

Foto: skracyfoto: 




Jene Sándor képei:



Pár kép a többi fellépőről:

Zitáék: 


Erikáék: 


Ágiék:


Vendégművészünk, Kahena:

 Foto: Skriba László - skracyfoto

További fotók a gáláról itt:

Skracyfoto

Egyik támogatónk az Andromeda Travel volt, akik felajánlásával 3 db 3 fős szállást sorsoltunk ki a nézők között Görögországba, Makrygialos üdülőhelyen, standard stúdió jellegű elhelyezéssel,
önellátással, 2014. év nyári szezonban vagy 2015. év nyári szezonban, 7 éjszakára. 
A nyertesek: 
Gosztonyiné Maczalik Hajnalka, 
Németh Péter, 
Rumi Edina
Gratulálunk! :) 



A második felvonásról itt olvashattok! :) 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése