2012. november 17., szombat

I. Pécsi Hafla a Café Paulusban

Másodszori nekifutással újra megrendezésre került az I. Pécsi Hafla, ezúttal a Café Paulusban.

Az új eseményről:
"Szeretettel meghívom a pécsi és a Pécs környékén élő hastáncosokat egy közös, örömteli együttlétre, táncra.
4-5 fős csoportok férnek el az erre kialakított térben.
Csoportonként 10 perc fér bele a rendelkezésre álló időbe.
Ez egy lehetőség nem csak a táncban bemutatkozni, hanem személyesen is jobban megismerni egymást egy kávé, sütemény mellett.
Belépődíj maga a fogyasztás az étteremben.


 A rendezvény plakátja!

Erre az eseményre ismét elmentem, de sajnos úgy alakult, hogy nem tudtam végig maradni, csak a rendezvény elején, aztán Mohácsra utaztam a régi csoportomnak dobszóló workshopot tartani, másnap pedig már utaztam vissza Szombathelyre. 
Jó volt Bogit újra látni, mindig örülünk egymásnak! Bogi egyik ismerőse meg is jegyezte, hogy mennyire hasonlítunk egymásra (azt hitte testvérek vagyunk, mert hasonló vonásaink vannak). :) Ha máshogy nem is, lelkileg közel állunk egymáshoz. Hogy is szokták ezt mondani? Ő a lelki társam. :) 
Sajnos nekem most a helyszínen kellett sminkelnem, mert a hosszú úton biztosan elkentem volna. Lassan gyülekeztek a táncosok. Ott volt a régi haladó csoportom is Mohácsról, akikkel nem igazán tartottuk már a kapcsolatot, volt egy kis nézeteltérés is közöttünk. Ők együtt vannak és folytatják a táncot saját örömükre, csak most nincs a csoportnak vezetője, pontosabban oktatója. Mivel volt egy kis feszültség köztünk, úgy gondoltam, odamegyek hozzájuk pár szót váltani és kicsit oldani a feszültséget, amit ők is jól fogadtak. :)
A Hafla 15:00 órakor kezdődött, én valahol az elején táncoltam el a két szólómat, egy chiftetellit és a kedvenc dobszólómat, a Move-ot!
Jól éreztem magam, főleg akkor, amikor a közönség a dobszólóm közben elkezdett tapsolni, és onnantól végig tapsolták a táncomat. Boldog voltam, mert nem számítottam ekkora sikerre egy "ismeretlen" közönségtől. Állítólag - Bogi üzente később - olyan sikerem volt, hogy még a Hafla után is a dobszólómat emlegették. :) Én pedig örülök, hogy örömet okoztam vele.
Képek az I. Pécsi Hafláról a Café Paulusban

Jó érzésekkel utaztam haza, az fb-n üzentem is rendezvény oldalán:
"Kedves Bogi! 
Köszönöm, hogy részese lehettem a rendezvénynek!
Nagyon jól éreztem magam, sajnálom, hogy nem lehettem ott végig! Úgy gondolom, ez egy nagyon szép, példaértékű kezdeményezés a részedről, és szerintem el is érte azt a célt, hogy kicsit nagyobb összefogás, és egymás munkájának megbecsülése legyen a táncosok között. :) Köszönöm az élményt a lelkes közönségnek is! :)"

Bogi megjegyzése:
"Köszönöm Lányok, hogy a meghívásomat elfogadtátok, jelenlétetekkel megtiszteltetek bennünket, utakat tettetek meg - Mohácsról, Siklósról, Szombathelyről, Zalaegerszegről - és, hogy együtt táncoltunk. :-)"  

A rendezvényről a Pécsi Napilapban: 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése