2013. május 13., hétfő

Vicces történetek

Előfordulhat, hogy valamelyik történetet nem mindenki tartja viccesnek, vagy nem eléggé viccesnek. Ez hangulattól is függ, meg attól, hogy akkor abban a pillanatban milyen volt a szituáció, de az sem biztos, hogy ugyanúgy vissza tudom adni - ami nem velem történt meg -, ahogyan elmesélték. :) Egyébként a dráma és a vígjáték közel áll egymáshoz....jó szórakozást! 

Gyerekkori: 

"Kiskoromban a szüleimmel és a nagymamámmal gyakran sétáltunk el az unokatestvéremékhez, akik egy másik lakótelepen laktak. Hazafelé menet már sötét volt, és mivel Mohácson laktunk, ami a Duna mellett van, ebben a városban estefelé - főleg a kis utcákban, zöld területeken - előjönnek a békák. A nagymamám elöl ment, mi gyerekek valahol mögötte nevetgéltünk. Egyszer csak a mamám irányába ugrált egy kis béka, a bátyám oda is kiáltott: "Vigyázz mama, egy béka!" A mamám megállt, hátrafordult és megkérdezte: "hol?" - de addigra már késő volt. Mama ott állt a régimódi nagy kockasarkú cipőjében, erre a bátyám: "most már mindegy, a sarkad alatt!" :D Ez gyerekként ott, abban a szituációban nagyon vicces volt....hazáig nevettünk."

"Pécsre jártam középiskolába és emellett Jazz-balettre is. Suli után ottmaradtam a barátnőmmel, aki szintén mohácsi volt, a tánc után pedig - nem akartunk a buszra várni - stoppal mentünk haza. Az út szélén várakoztunk, aznap nem akart senki felvenni. Egyszer csak egy fehér Lada közeledett, lassított, majd megállt. Az autó teljesen tele volt (az anyósülésen + hárman hátul). Hozzá kell tennem, hogy romák voltak, de ezzel nem is volt semmi bajunk, csak azért említem, mert a barátnőmmel egymásra néztünk, lehet, hogy még pofát is vágtunk, hogy hová üljünk? Bámultak ránk kérdően és mutogattak hátra. Mivel tátott szájjal néztünk, nem tudtuk hogyan gondolják, az egyik megszólalt: "Mi van, finnyások vagytok?", - ezzel becsapták az ajtót és lassan elgurultak....."

Vicces esetek felnőttként is történnek: 

"Budapesten voltam a hétvégén Hastánciskolába. Az órák befejezése után a bátyámhoz mentem, aki akkor Budapesten lakott albérletben, nála aludtam. Azt terveztük, hogy beülünk valahová vacsorázni - azt hiszem indiait ettünk - és utána sétáltunk egyet. Nyár volt, hangulatos este, sétáltunk az Andrássy úton, majd a Moulin Rouge felé vettük az irányt. Már nem emlékszem a bátyám mit akart mutatni - több mindent megnéztünk -, csak arra, hogy tele volt az utca turistákkal, külföldiekkel, rengetegen ültek kint kávézókban, bárokban, szórakozóhelyeken....mi éppen a Moulin Rouge előtt fotóztuk egymást, amikor hirtelen megindultam, és olyan érzésem volt, mintha egy nagy lyukba léptem volna. Mikor párat léptem még, akkor már éreztem, hogy valami nem stimmel. Hátranéztem, és láttam, hogy a papucsom sarka ott fekszik az úton. Ezt nem is vette volna észre rajtunk kívül senki, ha a bátyámmal nem kezdünk el hangosan nevetni, de úgy hogy a könnyünk is kicsordult, és a hasamat fogtam a nevetéstől. Nem volt mit tenni, felvettem a sarkam és próbáltam úgy járni, mintha a saroktalan papucson is lenne sarok. Így sétáltunk vissza az albérletbe."

A Moulin Rouge előtt - én, bátyám (2007. május 12.)

"Nyáron többször tartottunk a mohácsi Szőlőhegyen szabadtéri, grillezéssel összekötött zenés, táncos bulit. Volt egy csapat, akikkel összejártunk, együtt buliztunk, jó sokan voltunk! :) A csapatban nemcsak mohácsiak, hanem a környékbeli falvakból is voltak, de ez mindegy, mert a mohácsiak többsége is autóval ment a helyszínre. Általában már kora délután elkezdődött a buli főzéssel, sütéssel, a saláták előkészítésével és az italok kipakolásával, amiből volt bőven. Én általában görög salátát csináltam, a fiúk a grillt rakták össze és húst sütöttek, meg ittak. Voltak, akik csak később, vagy estefelé érkeztek, mikor már elég jó volt a hangulat. A nyaraló az úgynevezett Rózsa dombon volt, ahová egy nagyon meredek úton lehetett felmenni - ez pl. "trabanttal egy élmény" :) - de ezt az egyik lány szépen megoldotta, viszont a bejárati kapun - drótkerítésből - nem vállalta a behajtást, mert elég szűk volt, és félt, hogy megkarcolja az autó oldalát. Egy régi típusú, öreg autó volt, de mégis.... Az autóval megállt a kapu előtt, leállította, bejött, köszöntött mindenkit és megkérdezte a fiúkat, ki állna be az autójával. A bátyám - bár már ivott - pattant az autóba és nagy hévvel elindult befelé, és természetesen sikerült végigkarcolnia az autó oldalát. Mire a lány megdermedve nézte és megszólalt: "Így én is be tudtam volna állni!" :D"

Hastáncos: 

"Sporttal az erőszak ellen! Így hirdették azt a rendezvényt, ahol felléptem az akkori haladó csoportommal Mohácson. Az arra kialakított helységben öltözködtünk, készülődtünk, sminkeltünk, amikor az egyik tanítvány elkiáltotta magát: "basszus, a fenébe......!" - erre mindenki felkapta a fejét, mi történhetett. Mire a lány: "elfelejtettem leborotválni a hónaljamat!" Természetesen nagy nevetés tört ki, és senkinél nem volt borotva. Ő pedig kétségbeesetten próbált telefonálni anyukájának, hogy ugorjon el eggyel, még volt egy kis időnk a fellépésig. Sajnos nem érte el, úgyhogy kénytelen volt "borostásan" fellépni, de a végén már ő is nevetett rajta és próbálkozott, hogyan emelje fel a kezét, és nyugtatgatta magát, hogy messziről nem látszik."

 Sporttal az erőszak ellen az akkori csapatommal (Kelet Virágai) -
nem árulom el, melyik lány volt borostás! :) (2007. március 24.)


"Egy lakodalomban voltunk a hétvégén, ahol egy ismerős kamerázott, aki egyébként nagyon jó fej. 16 óra után érkeztünk meg a kastély parkjába, ahol már javában folyt a fényképezés és a kamerás is dolgozott. Meglátott minket és odaszólt: Szia Adrienn, milyen csinos vagy, csak nem fellépésre készülsz? Ja, és egyébként mit jelent a neved előtt az a Shamila? Ez valami olyasmi, mint a katonáknál az ezredes? Ez egy rang?"
Számomra ez volt a nap ponénja. :) (Vasszécseny, 2013. augusztus 31.)
 
Mással történt:

"Egy magyar család kirándul Rómába, ahol a fiú, aki egy ideje nagyon hívő, szentelt vizet tölt magának egy műanyag vizes palackba, és egy szent képet is vásárolt magának. A fiú nővére Rómába házasodott és ott él a férjével és gyerekükkel. A római városnézés után egy több, mint 100 km-re lévő városkába látogattak, de az úton egyszer megálltak, mert az olasz férj megszomjazott. Az apósa kivette a vizet a csomagtartóból és neki adta, hogy igyon. Mikor haza érkeztek, a fiú nem találta a szentelt vizet. Megkérdezte az apját, hová tette. Az apja nem tudta hirtelen, miről van szó. Mikor a fiú elmondta, milyen palackban volt, ezt válaszolta: "ja, az...azt megitta az Antonio!"
De ezzel még nincs vége...amikor kipakoltak az autóból, a fiú apja pont a szent képet ejtette le, ami összetört."


Következő vicces esetek, amikről hamarosan írok: 
cipősarok a sétáló utcában Mohácson, a leégett bevásárlóközpont a régi Jugoszláviában - ehhez is kapcsolódik egy cipősarok, hatalmas tüsszentés belépéskor a bevásárlóközpontban Linzben, "bedauerolt" bőrkabát, szökés a discoba a nagy csizmában, "kipukkadás" a meditáción, "kipukkadás" a "pálcikás" embernél, "puhika", buli után Apukám inkább visszafordul, mikor nem tudja eldönteni, hogy a hintaágyon egy fejet vagy egy segget lát, Zwiebelkuchen és Swimming Pool, üveg és break a discoban (bátyám)......, hastánc: Edit a kezdő koreoban, strucc, dupla bemutatkozás - ott lesz a Shamila...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése