2013. június 8., szombat

VI. Shamila Orientális Táncgála

Idén már  hatodik alkalommal került megrendezésre az orientális táncgálám, ahol - mint minden évben - minden tanítványom lehetőséget kapott a bemutatkozásra. A gálaműsort évente egyszer szervezem meg, és vendég előadókat is hívok. Az idei terv egy szabadtéri műsor volt - ezt a 6 év alatt csak egyszer, az I. Shamila Orientális Táncgálán sikerült megvalósítani -, de sajnos az időjárás idén is - mint 2009 óta mindig - közbeszólt. Így hát nem volt mit tenni, hétfőn lefixáltam a Kamaratermet - a Zsinagóga Udvar helyett, ami helyileg ugyanott van, csak nem az udvarban, hanem egy zárt teremben. A terem elég tágas, 80 férőhellyel, ami nekünk elég is volt.

A találkozót a tanítványaimmal 16:00 órára beszéltük meg (a termet 16:00-21:00 óráig bérelhettük) a díszítés miatt. Találtam nagy, színes anyagokat, elvittük a régi ezüst párnákat, amik még az első táncgálára készültek. A lányok hoztak biztosító tűket, fátylakat és egy-két díszesebb párnát is. Mialatt mi díszítettünk, a hangtechnikus is megérkezett, és a díszítés végén már a beállásokat és egy-egy koreográfiát is átvettünk. Kicsit megijedtem, mert a lejátszó elsőre nem vitte a cd-t, amit audio formában írtam meg, de később "megjavult". 

Az idei díszlet, ami közös munka a lányokkal! Fotó: skracyfoto

Az idő gyorsan elment - mint ilyenkor mindig -, így lassan bevonultunk az öltözőbe bemelegíteni, sminket frissíteni, átöltözni, és ezalatt a terem is kezdett megtelni a közönséggel. 
Készülődés az öltözőben:
Foto: SkracyfotoA gálaműsort hat után öt perccel el is kezdtük, hogy ne legyen nagy csúszás (kb. egy-egy órára számoltam mindkét felvonást). 
Miután elmondtam a nyitó beszédet, átadtam a szót Janus Mártinak, aki az első táncokat konferálta. Idén nem találtunk műsorvezetőt, az egész gálát kolléganőmmel, Mártival, és tanítványommal Alettával konferáltuk, amiért nagyon hálás vagyok nekik. 
Márti, aki idén nemcsak vendégművész, hanem konferansz is volt! :)
Foto: Skracyfoto


I. felvonás:
A bevezetéshez mindig valami széppel készülök, amitől libabőrös lesz mindenki. :) Idén egy szép vers volt az, amire bevonultunk, beálltunk, és megnyitottuk a gálát az első, fátylas táncukkal, amit egy egyiptomi pop követett.
A fotókat Skriba László (Skracyfoto) készítette:


Shamila és ISIS Gyöngyei

A két bevezető szám után Márti (Shanza) táncolt szintén egy fátylas táncot Székesfehérvárról.

       Janus Márta Shanza (Székesfehérvár)
                                          
Márti táncát követően tanítványom, Kiss Aletta vette át a konferansz szerepét, aki a következő vendégművészt, Astert mutatta be! :)


Kiss Aletta Foto: skracyfoto
 Lepold Ágnes Aster (Kőszeg)

Aster után ismét mi következtünk a kedvenc saidi táncunkkal! :)


  
 Shamila és ISIS Gyöngyei Foto: skracyfoto


Shamila és ISIS Gyöngyei
Foto: Tóth Péter

 A csoportos saidi után ismét Shanza következett egy lassú, romantikus dallal, ami alatt Katával megszabadultunk a saidi ruhánktól. Shanza után a középhaladó csoporttal adtunk elő Amr Diab számára egy egyiptomi pop-ot és együtt a középhaladókkal és haladókkal egy dobszólót. Shanza                               Shamila

 Shamila és középhaladó csoportja Foto: skracyfoto
 Shamila és középhaladó csoportja Foto: skracyfoto

Foto: Tóth Péter


Shamila és haladó, valamint középhaladó csoportja Foto: skracyfoto

Mialatt Aster a második blokkját táncolta, nekünk megint öltözködnünk kellet. Egy régi roma-oriental fúziót adtunk elő, amit egy workshopon tanultak meg tanítványaim. Kicsit átalakítottam, a lányok ügyesen elsajátították. Nem volt sok idő a gyakorlásra, izgultak is miatta. Elkezdük a táncot, de a tánc közepén leállt a zene. Ennek ellenére mi nagyon jól éreztük magunkat, és nem álltunk meg. Később a zene többször leállt, de mi improvizáltunk, teljes egészében előadtak a táncot, a közönség pedig hatalmas tapssal biztatott minket. Ez elsőre így sikerült, de a hangulata, sikere megvolt! :)  Aster Foto: skracyfoto
  Foto: skracyfoto


Foto: Tóth Péter

 RomAli Baba
A táncosok balról: Sárffy Zsófia, én, Szalai Szilvia, Kiss Aletta
Foto: skracyfoto

Tartottunk 10 perc szünetet, majd jött a
II. felvonás:
Az első szállásutalvány kisorsolásával kezdtük, amit az Andromeda Travel ajánlott fel Makrygialosra (Görögország). Ezt egy tanítványom, Fülöp Orsi anyukája nyerte! :)

Az első szerencsés nyertes, aki Makrygialosra utazhat! :)
Foto: skracyfoto
A második felvonást haladó csoportommal, az ISIS Gyöngyeivel nyitottuk meg, minket pedig Shanza követett utolsó táncával, ami egy Beledi volt. 

Foto: Tóth Péter

 Shamila és ISIS Gyöngyei - Chiftetelli Foto: skracyfoto

 Foto: Tóth Péter
Foto: Tóth Péter
 Shamila és Aletta (ISIS Gyöngyei)                                  Shanza                     
Foto: skracyfoto

Egy pörgős ízisz-fátylas duóval folytattuk, amit tanítványom, Szilvi most adott elő először közönség előtt!

Foto: skracyfoto
Foto: skracyfoto

Foto: Tóth Péter

Gia - Szalai Szilvivel Foto: skracyfoto

Utánunk a Lunah Hastáncduó lépett színpadra. Ők az est folyamán egyszer léptek fel, egyszerre adtak elő három táncot legyezőfátyollal és ízisz-fátyollal.
Lunah Hastáncduó (Bük/Csepreg) Foto: skracyfoto

Utánuk az én szólóm következett, egy modern baladi, amit nagyon szeretek, ezért ma estére ezt az egy szólót választottam. 

 Shamila Foto: skracyfoto


Foto: Tóth Péter (petix.hu)

A második felvonásra megérkeztek az Ízisz Mozgásstúdió táncosai is, akik az est folyamán a gála vége felé mutatták be első táncukat.

Ízisz Mozgásstúdió (Sopron) Foto: skracyfoto

Ismét egy olyan tánc következett, amit a tanítványaim egy három órás workshop alatt sajátíthattak el, és első alkalommal adhatták elő. Ez nem más, mint egy régi kedvenc dobszólóm, a Taheya Carioca rövidebb változata. :)

Foto: skracyfoto
Foto: skracyfoto

Foto: Tóth Péter
Foto: Tóth Péter

Balról jobbra: Simon Klaudia, én, Nagy Krisztina Foto: skracyfoto

Az Ízisz Mozgásstúdió második előadása egy legyezőfátylas tánc és egy dobszóló volt.


Ízisz Mozgásstúdió Foto: skracyfoto

És az est utolsó két vidám, lendületes száma egy shaabi és egy dobszóló következett, amit középhaladó és haladó csoportommal közösen adtunk elő, a végén egy finálé számmal, ahol minden táncos még egyszer meghajolt. 
Foto: skracyfoto

 Foto: Tóth Péter
 Foto: Tóth Péter
Foto: Tóth Péter

Foto: skracyfoto

Foto: skracyfoto
Foto: skracyfoto
Foto: skracyfoto
Shamila és táncosai Foto: skracyfoto

Köszönet! :)Következő szerencsés nyertes, aki az Andromeda Travel felajánlásával szállásutalványt nyert! :)
 
Köszönet mindenkinek egyesével, és a végén én is kaptam egy meglepi gyönyörű virágcsokrot a tanítványaimtól! Köszönöm nekik még egyszer, nagyon örültem neki! :)
 


 Két képet szeretnék kiemelni! :)

 
Szilvi átadja a virágcsokrot! :)              Gyönyörű, igaz? Foto: skracyfoto 

A legvégén pedig nem maradhatott el a szokásos csoportkép a fellépőkkel:

Balról (álló sor): Sárffy Zsófia, Janus Márta Shanzna, Balogh Kata, Katona Berni, Szalai Szilvi, Tóth-Sebestyén Ibolya, Marietta Noémi, Nagy Krisztina, Kiss Aletta, Simon Klaudia
Balról (térdelők): Horváth Eszter, Pető Krisztina, én, Lepold Ágnes Aster, Nagy Erika, Giczi Brigitta, Fülöp Orsi

Köszönöm még egyszer a tanítványaimnak a kitartó munkáért, a vendégművészeknek a szép táncokért, a lelkes közönségnek, hogy megtiszteltek jelenlétükkel, Skriba Klaudiának minden segítségért a gála előtt és a helyszínen, Érdi Tamás Tompinak a hangosításért, Janus Mártinak és Kiss Alettának a konferálásért, Skriba Lászlónak (skracyfoto) és Tóth Péternek (petix.hu) a szép fotókért, a vaskarikás megjelenésért, és Trifusz Tamásnak a videó felvételért. Remélem nem hagytam ki senkit! :)

A gála demója: youtube
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése