2014. április 5., szombat

ATS / Bollywood workshop - Szombathely

ATS Workshop sorozat 2014! 8. helyszín – Szombathely!


Februárban indult Budapesten, majd folytatódott Szolnokon, Tatabányán, Miskolcon, Pécsett, Egerben, Mosonmagyaróváron, és megérkezett Szombathelyre is!

Szombathelyen első alkalommal kóstolhattunk bele az ATS /American Tribal Style világába. A workshopon bármilyen szintű táncos, sőt más stílusban táncoló táncos – köztük a tanítványaim is – részt vehettek. Tiszta szívvel ajánlottam mindenkinek, aki orientális tánccal foglalkozik, hogy próbálja ki ezt is.  
"Az ATS ® alkalmazás szintű felhasználása, logikája sokat segít más táncok koreográfiájának elkészítéséhez. Ezen kívül ez az összes törzsi stílusú hastánc alapja, amellyel a törzsi táncosok lehetőséget kapnak arra, hogy elmélyítsék, vagy letisztázzák tudásukat." (Joós Judit) 

Két lehetőség volt arra, hogyan teljen a négy óra. Mi a két-két órás workshop variációnál döntöttünk, ahol az első két órában ATS-sel, a második két órában pedig Bollywood-dal foglalkoztunk. Az ATS részt természetesen Joós Judit, a Bollywoodot pedig Tósaki Ágnes tartotta. 

Izgatottan vártam ezt a napot, hiszen Joós Juditot már régebb óta ismerem. Mahasti oktatóképzésén ő ismertette meg velünk annak idején a törzsi stílust, de utána is, különböző hastáncos rendezvényen néhányszor összefutottunk, beszéltünk egymással. 
Reggel már 8 órakor fent voltam sajtos pogácsát sütni a vendégeknek, nem akartam őket üres kézzel várni. :) Igaz, picit megcsúsztam vele, de indulás előtt felhívtam Jutkát - szólni akartam, hogy pár percet kések - és kiderült, hogy még úton vannak, ők is késnek. Rögtön hívtam a lányokat a teremben, hogy ne izguljanak, megyünk, és valaki tartsa a frontot. Tehát a terv szerint 11-kor induló workshop egy órát csúszott – elég rossz Szombathely felé a közlekedés -, de szerencsére egész délután szabad volt a terem, így nem volt gond. Utólag is hálás vagyok a résztvevőknek a várakozásért, akik szép számmal érkeztek, nemcsak Szombathelyről, hanem Sopronból, Budapestről, Körmendről, az Őrségből és Veszprémből is. 

Bemelegítéssel kezdtük, ami mindenkivel feledtette a várakozást, olyan megnyugtató, spirituális volt. Egyszerűen ott, akkor tényleg éreztem a pozitív energiákat, amit Jutka hozott magával. Nekem, személy szerint nagyon tetszett a zenei összeállítás is elejétől végig. Vettük az ATS alap elemeit kombinációkkal, „kulcsokkal” – akik ott voltak, tudják :) – és elmélettel. Sokat gyakoroltunk, és improvizáltunk.

Néhány kép a workshopról:


Tósaki Ágival és Joós Judittal

Balról: Kiss Aletta, Tósaki Ági, Simon Klaudia, Joós Judit, én, Szalai Szilvi

Hamar eltelt a két óra. Tartottunk egy rövid szünetet, majd folytattuk a Bollywooddal. Voltak páran, akik csak az ATS-en vettek részt és a szünetben elmentek, de így is szép számban maradtunk.
A Bollywood sem egy könnyű műfaj, így a két óra nem elég ahhoz, hogy igazán jól elsajátítsuk, de egy apró bepillantást nyertünk ezzel az indiai utazássál. Inkább csak mozdulatokat, kombinációkat vettünk, mert ahányszor eltáncoltuk a „koreográfiát” ugyanarra a zenére, valahogy mindig máshogy sikerült.
A levezetés ugyanolyan jól esett, mint a bevezetés. A végén még egy picit ültünk és átadtuk egymásnak a pozitív energiákat.

Én úgy érzem, hogy nagyon jól sikerült a workshop. Egy vidám, nyitott társaság jött össze, és a jó hangulat még a workshop után is folytatódott. Fotóztunk, megnéztük az Iseumot, a Fő teret, fagyiztunk, majd lassan elbúcsúztunk egymástól. 

Csoportkép a résztvevőkkel és oktatókkal:Pár fotó a rövid sétánkon is készült: 

 Az Öntödénél - Jutkának nagyon tetszett a bejárat! :)
Háttérben a Zsinagóga

Háttérben az Iseum, ami sajnos nem igazán látszik, mert kiégett a kép.

Nagyon örülök, hogy újra találkozhattam Jutkával. Egy spirituális beállítottságú, nagyon kedves, nyitott személyiség. Tósaki Ágit most ismertem meg, ő is nagyon szimpatikus volt. 

Készítettem a felvételekből egy rövid videó-összeállítást is: ATS/Bollywood workshop

2 megjegyzés:

  1. Köszönöm Adrienn! tényleg nagyon jó és kedves volt ez a találkozás Veletek!!! Folytassuk! :)

    VálaszTörlés
  2. Mi köszönjük, hogy ide is eljöttetek! Részemről mehet a folytatás...:)

    VálaszTörlés