2014. szeptember 1., hétfő

Hastáncoktatás

Hastáncoktatás Szombathelyen

Hastáncoktatás Szombathelyen kezdőtől a haladó szintig!Mindenki más céllal, de megesik, hogy csak úgy, cél nélkül jön el az első hastánc órára! Hogy kinek mit jelent, mit fog jelenteni ez is teljesen egyéni. Egy biztos, hogy a nőiességet mindenkiben megerősíti és mindenképpen jó hatással lesz rá.

Gyakori kérdések:

- Nagyon tetszik a hastánc, de nincs táncos előképzettségem.

Egyáltalán nem kell előzetes tánctudás. Minden nő képes elsajátítani a nőiség táncát, testalkattól, kortól és tudásszinttől függetlenül, maximum még nem tud róla, mert még nem próbálta. Kulcs a jó oktató, illetve a kitartás, akaraterő.

- Jó hír!

A hastánc órákra nincs szükséged partnerre. Szánj magadra egy órát és gyere el egyedül, hiszen ez az óra rólad szól! Mindenki egyénileg követi - önmagára figyelve - az oktató által mutatott mozdulatokat, kombinációkat. Ha nem tudod magad rászánni, hogy egyedül gyere el, akkor hozd el a barátnődet, testvéredet, lányodat....ez is segítheti a motivációdat! 

- Mit vigyek magammal?

Kényelmes ruhát, ami inkább testhezállóbb, mint bővebb, így jobban tudod magadat, a saját mozdulataidat is ellenőrizni a tükörben, és én is jobban látom. A nadrág derékban ne szorítson, legyen kényelmes. Derékra hozhatsz később kendőt, vagy csörgő övet, de tulajdonképpen semmi külön felszerelés nem szükséges. Később majd eszközökkel is próbálkozunk, mint pl. a fátyol. Táncolhatsz mezítláb, zokniban, vagy puha talpú gyakorlócipőben, balettcipőben. Nem árt, ha legalább egy kis üveg ásványvizet is hozol magaddal.


 - Később is lehet-e csatlakozni?

Kezdő órán általában sokat ismételjük és gyakoroljuk a mozdulatokat, kombinációkat és az újonnan érkezők kiemelt segítséget kapnak, ezért egy-két hét késéssel még nyugodtan csatlakozhatsz.

- Hány órát kell vennem hetente?

Legfontosabb a rendszeresség. Heti egy óra és heti egy-kétszeri otthoni gyakorlás már látható haladást ígér. Pár hét után már tudsz otthon is gyakorolni. Heti két óra gyorsabb haladást biztosít. Ha már nem vagy teljesen kezdő, vagy gyorsabban haladsz a többieknél, csatlakozhatsz egy "erősebb" csoporthoz is, az húzóerőt jelent.

- Fogyok-e a hastánctól?

A hastánc nem egy fogyókúrás program, de rendszeres táncolással felpörgeted az anyagcserédet, amely segít az egyensúlyi állapot elérésében, ami hozzájárulhat felesleges kilóid eltüntetésében. Mindig azt mondom, hogy inkább alakít, mint fogyaszt, de ez is attól függ, mennyire intenzíven csinálod. Önmagad, a tested elfogadásához, megszeretéséhez azonban mindenképpen hozzájárul.

- Mennyi idő múlva tudok majd táncolni?

Ez egyéntől függ. Van, aki hamar elsajátítja a mozdulatokat és van, akinek több idő szükséges hozzá. Fontos a mozdulatok helyes elsajátítása, amihez minimum 6-8 hónap, de legalább egy év szükséges. Ez nem azt jelenti, hogy az órákon csak mozdulatokat veszünk, sőt hamar elkezdünk kombinációkat gyakorolni, picit belekóstolni a tánctanulásba és ezzel a mozdulatokat is csiszoljuk, ismételjük.

- Mennyibe kerülnek az órák?

A hazai oktatók általában havi bérletes rendszerben dolgoznak, így egy alkalom 1300-2500 Ft között van, melynek időtartama 60-75 vagy 90 perc. Általában egy óra ára többe kerül alkalmanként, mint bérlettel. Van, ahol az elmulasztott órát nem lehet átvinni a következő hónapra.
A magánóra általában 3000 és 10000 Ft között van alkalmanként.
Nálam egy alkalom 60 perc, az ára 1500 Ft, az 5 alkalmas bérlet ára 7000 Ft, a 10 alkalmas bérlet ára pedig 13000 Ft. Az 5 alkalmas bérlet 6 hétig, a 10 alkalmas pedig 3 hónapig érvényes.

- Kinek ajánlott a hastánc és milyen hatással van az egészségre?

Minden nőnek ajánlott, kortól és alkattól függetlenül. Kiemelt szerep jut a test központjának, így nemcsak energiával tölt fel, de javítja az alhasi szervek vérellátását is. Ez csak hasznos lehet, igaz?
Még a menstruációs panaszokra, várandósság előtt is jó hatással van. Ezen kívül normalizálja az anyagcserét, nagyon jó hatással van ülő munkát végzőknek, javítja a tartást, a koncentrációs képességet, és nem utolsósorban a szexuális életre is pozitív hatással van. :)

- Hogy zajlik egy óra?

Mindenkinek más a tanítási módszere, de az órát feltétlenül egy 10-15 perces bemelegítéssel kezdjük. Ezt követően tartásgyakorlatokat, alapmozdulatokat tanulunk, majd az alapmozdulatokból könnyű kombinációkat veszünk. Az óra végét pedig levezetéssel, lazítással, nyújtással zárjuk.


- Érdekesség:

Tudtad, hogy a hastánc a legősibb táncok egyike? Eredete és története az ősi termékenységi táncokhoz, vallási, rituális, vagy hárem táncokhoz vezethető vissza.
Ma Egyiptomban szórakoztató látványosság, termékenységi táncként lakodalmakon fordul elő.
Nyugaton, ahol hastáncként, orientális táncként ismert, feléledt egészségmegőrző, női közösségeket összetartó funkciója a szórakoztatás mellett.

Alapszinten a hastáncot nem nehéz elsajátítani, de kezdetben nehézséget okoz az izolálás - a testrészek külön mozgatása. Haladó szinten többféle fejlődési lehetőség van, ahol már számít az egyéni adottság is. Hobby szinten viszont mindenki képes úgy tanulni, hogy kihívást, örömöt talál benne.

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, gyere el az óráimra, szeretettel várlak!

Ha további kérdéseid vannak, akkor keress bátran a shamila.dance@gmail.com e-mail címen, vagy a 06/70-424-8294-es telefonon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése