2013. április 28., vasárnap

Flashmob a Tánc Világnapján Szombathelyen

Egy előző írásban már részletesen beszámoltam arról, hogyan készültünk a Flashmobra. Itt olvashatjátok:
http://shamiladance.blogspot.hu/2013/04/tanc-vilagnapja.html
A csoportom lelkesen készült rá, mindenkinek nagyon tetszett ez a kezdeményezés! :)
Három fellépésen voltunk túl, és körülbelül 40 percünk volt a kezdésig. Az izgalom fokozta bennünk az adrenalint, ezért még nem jött ki rajtunk a fáradtság, csak a flashmob végén. :)
Rengeteg ember gyűlt össze a Fő téren, amikor visszaértünk Herényből, és még át kellett öltöznünk utcai ruhába.
A szökőkút körül hatalmas volt a tömeg, és nem lehetett az embereket "megmozdítani". Nem tudtam elképzelni hogy férünk majd el a tervezett helyen, és a létszám csak gyűlt. Végül bemondták, hogy egy meglepetés produkció következik, hagyjanak helyet a szökőkút körül és kb. két lépést hátraléptek....szóval ugyanolyan kilátástalannak tűnt az egész.
A tervezett 18.30 óra körül el is indították a "zenét", és most meg is ragadom az alkalmat, hogy leírjam a tervezett Flashmob történetét.
Szabó Róbert Endre (a Weöres Sándor színház színésze) egy magnóval a kezében besétál a Fő térre. Persze ezalatt már elindult a flashmob zene, ami olyan "zajjal" kezdődik, mintha Robi a kis magnóján tekergetné a rádiót, hogy találjon valami jó zenét. "Meg is állítja" Will. I. Am és Britney Spears Scream & Shout c. számánál, amire a szökőkút egyik oldalán (ami az Art Café felé néz) kb. 250 hip-hop táncos kezd el együtt táncolni. Robi közben nézelődik, elkezd mozogni a zenére. :) Ez az egész egy perc, majd ismét csatornaváltás a rádióban, majd megállítja egy magyar népzenénél, ahol a szökőkút másik oldalán (DM mellett) egy 100 fős néptánccsoport kezd el ropni. Ezt a zenét salsa zene váltja fel, és hirtelen előkerül kb. 250 versenytáncos, gyerekek, felnőttek, akik a hip-hoposok elé "futottak" és ott táncolnak. Ezt követi egy olyan hang, mintha valaki egy régi lemezjátszón "elcsúsztatta volna" a tűt és már indul is a Limbo hintó, amire 30 apró gyerek rockizik. Ismét rádió tekergetés, közben Robi már nagyon jól érzi magát, bulizik, eszik, iszik, táncol és itt indul a mi zenénk, a Move c. dobszólóból egy perces részlet, amire együtt táncolunk Sziráczky Ritáék "afro-csapatával" a szökőkút Rossmann felőli oldalán. Robi közben befut közénk, mi körbetáncoljuk, az afrosok "rángatják". :) Persze nem egészen úgy jött össze, ahogy elterveztük, mert közben annyi ember gyűlt körénk, hogy nem igazán fértünk el. Nagyon kis helyünk volt táncolni, nem mentek odébb, de valahogy mégis megoldottuk. A mi zenénkbe pedig rögtön belement az a zene, amire kb. 650 táncos egyszerre ugyanazt táncolta, amit Rita tanított be nekünk. Ez az Ocho Macho El mundo fantastico c. két perces megvágott zenéjére volt, amit mindenki nagyon élvezett, és amiről a következő képek is tanúskodnak. :) 

 A fotókat Skriba László - skracyfoto.eu készítette! Robi és a hastánc...:)

Média:
A flashmobos csapat...:) Klau, Kriszti, én, Kata, Aletta

 Aletta, Szabó Róbert Endre, a "bohóc", én, Sziráczky Rita, a flashmob koreográfusa! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése